Listeria w przemyśle spożywczym
Opublikowano 20.12.2021 15:02

 

W dniu 16 grudnia 2021 r. w Auli Wydziału Mechanicznego Politechniki Koszalińskiej  z inicjatywy  Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego odbyło się seminarium „Listeria w przemyśle spożywczym” prowadzone przez Marka Kubicę, Powiatowego Lekarza Weterynarii. Zaproponowana tematyka seminarium przyciągnęła wielu przedstawicieli różnych branż regionalnego przemysłu, a mianowicie: przemysłu rybnego, mięsnego, mleczarskiego i innych. Ponadto w seminarium udział wzięli studenci I i II stopnia Technologii Żywności i Żywienia Człowieka oraz słuchacze studiów podyplomowych Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie –Menadżer Jakości w przemyśle spożywczym.

Serdecznie dziękujemy Panu doktorowi Markowi St. Kubicy za ciekawe przedstawienie zagadnień dotyczących tej niebezpiecznej bakterii, a wszystkim słuchaczom za udział.  Zachęcamy do śledzenia naszych stron gdzie będziemy informować o kolejnych wydarzeniach.