|
dr hab. inż. Iwona Michalska-Pożoga Profesor Politechniki Koszalińskiej Obszar badawczy: teoretyczne i obliczeniowo-symulacyjne analizy kinetyki przemieszczania cząstek polimerowych w układach uplastyczniających wytłaczarek, przetwórstwo tworzyw polimerowych, w szczególności proces wytłaczania, określanie właściwości i budowy strukturalnej tworzyw polimerowych, recykling tworzyw polimerowych, zagadnienia dotyczące kompozycji polimer-polimer i polimer-wzmocnienie. A dodatkowo badania z zakresu recyklingu opakowań i opakowalnictwa produktów żywnościowych Dane kontaktowe:
|
prof. dr hab. inż. Jarosław Diakun Profesor Dane kontaktowe:
|
dr hab. inż. Marek Jakubowski Profesor Politechniki Koszalińskiej Obszar badawczy: CFD, PIV, właściwości fizyczne żywności Edytor tematyczny w International Journal of Food Engineering IF 1.022 (Walter de Gruyter, ISSN 1556-3758) https://www.degruyter.com/journal/key/IJFE/html Dane kontaktowe:
|
dr hab. inż. Joanna Piepiórka-Stepuk Profesor Politechniki Koszalińskiej Obszar badawczy: higiena produkcji żywności i żywienia; procesy mycia i dezynfekcji; jakość i bezpieczeństwo żywności; technologiczne aspekty produkcji żywności, głównie pochodzenia roślinnego, i ich wpływ na zawartość wybranych związków bioaktywnych Dane kontaktowe:
|
dr hab. inż. Tomasz Rydzkowski Profesor Politechniki Koszalińskiej Obszar badawczy: Przetwórstwo i recykling tworzyw oraz kompozytów polimerowych. Biokompozyty i ich degradacja. Technologia spienionego polistyrenu EPS. Technologia żywności zwłaszcza w zakresie technik pakowania produktów spożywczych. Uczestniczył w realizacji 5 projektów badawczych KBN i MNiSW oraz 4 projektów Unijnych. Ekspert NCBR/NAWA/POIR Dane kontaktowe:
|
dr inż. Sylwia Mierzejewska Adiunkt Dane kontaktowe:
|
dr inż. Monika Marianna Sterczyńska Adiunkt Obszar badawczy: Browarnictwo (technika i technologia). Winiarstwo (technika i technologia). Pomiary Particle Image Velocimetry (PIV). Obrazowanie cząstek metodą Shadow Sizing. Ruch wirowy płynu, zjawisko formowania się stożka osadu, klarowanie. Analiza jonów wybranych metali, AAS. Podstawy żywienia człowieka, dietetyka. Analiza sensoryczna i badania konsumenckie żywności. Dane kontaktowe:
|
dr hab. inż. Zdzisław Domiszewski Profesor Politechniki Koszalińskiej Obszar badawczy: wpływ wybranych procesów, czynników technologicznych i biologicznych na jakość żywności (w tym żywności pochodzenia wodnego); utlenianie lipidów; skład kwasów tłuszczowych; bezpieczeństwo żywności; fortyfikacja żywności lipidami rybnymi Dane kontaktowe:
|
mgr inż. Aldona Bać Pracownik techniczny Dane kontaktowe:
|
mgr inż. Andrzej Wiśniewski Pracownik naukowo-techniczny Dane kontaktowe:
|
mgr inż. Karolina Maziarz Pracownik inżynieryjno-techniczny, doktorant Obszar badawczy: wpływ hybrydowych oddziaływań mechanicznych na efektywność mycia w systemie Clean in Place Dane kontaktowe:
|