Zestaw do próbnego wypieku, w tym piec do próbnego wypieku z komorą fermentacyjną; |
Przygotowanie, rozrost i wypiek pieczywa. |
Zestaw do pomiaru liczby opadania; |
Pomiar liczby opadania w mąkach i ich mieszankach. |
Zestaw do pomiaru wodochłonności mąk; |
Pomiar wodochłonności maki. |
Zestaw do oznaczania bieli mąk; |
Pomiar koloru mąki i ich mieszanek. |
Zestaw do oznaczania siły pędnej drożdży; |
Pomiar czasu rozrostu drożdży z sygnalizacją dźwiękową i wizualną. |
Licznik ziaren; |
Do oznaczania masy tysiąca ziaren. |
Wytwornica kwasu; |
Do wytwarzania zakwasu do produkcji chleba. |
Aparat Sawy; |
Do pomiaru objętości pieczywa. |
Zestaw do przygotowywania prób, w tym młynek laboratoryjny, wytrząsarka, miesiarki laboratoryjne i inne; |
Do przygotowania próbek i wykonania pomiarów, np. liczby opadania, wilgotności, rozrostu ciasta. |