Stanowisko do badania rozmrażania w próżni i sublimacji wraz z oprzyrządowaniem; |
Badanie innowacyjnych metod rozmrażania produktów mięsnych i rybnych, szybkości procesu rozmrażania oraz parametry jakościowe żywności; |
Zestaw szaf do przechowywania żywności, w tym szafa chłodnicza i zamrażalnicza (każda o pojemności 780 l) w monobloku; |
Badanie wpływu chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności; |
Zamrażarka szokowa |
Badanie wpływu szybkiego zamrażanie żywności na jakość żywności po rozmrożeniu oraz możliwość badania wpływu zamrażania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności; |
Zestaw do fermentacji w zbiorniku cylindrycznym stożkowym o pojemności 100 l wraz z uzbrojeniem. |
Wpływ wybranych czynników technologicznych i biologicznych na przebieg procesu pierwotnej fermentacji.
|