W dniu 24 listopada 2023 roku grupa studentów kształcąca się na Politechnice Koszalińskiej w ramach programu Erasmus+ wraz z polskimi studentami uczestniczyli we wspólnym gotowaniu potraw polskiej kuchni, aby wspólnie odkrywać tajniki tradycyjnych dań. Wydarzenie o nazwie COOKING DAY już na stałe wpisało się w mury Wydziału Mechanicznego i odbywa się cyklicznie co roku. Organizacją zajęło się Biuro Mobilności Międzynarodowej (BMM) przy współpracy pracowników Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego: mgr inż. Aldony Bać, dr inż. Sylwii Mierzejewskiej, dr hab. inż. Zdzisława Domiszewskiego i mgr inż. Karoliny Maziarz. Ich fachowe wsparcie, zarówno w planowaniu, jak i gotowaniu, dodatkowo wzbogaciło to wyjątkowe spotkanie.
Dziękujemy za wspólne gotowanie i dzielenie się smakami Polski!