PRACOWNIA NISKICH TEMPERATUR
Opublikowano 01.09.2021 12:21
Stanowisko do badania rozmrażania w próżni i sublimacji wraz z oprzyrządowaniem;
|
Badanie innowacyjnych metod rozmrażania produktów mięsnych i rybnych, szybkości procesu rozmrażania oraz parametry jakościowe żywności;
|
Zestaw szaf do przechowywania żywności, w tym szafa chłodnicza i zamrażalnicza (każda o pojemności 780 l) w monobloku;
|
Badanie wpływu chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności;
|
Zamrażarka szokowa
|
Badanie wpływu szybkiego zamrażanie żywności na jakość żywności po rozmrożeniu oraz możliwość badania wpływu zamrażania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności;
|
Zestaw do fermentacji w zbiorniku cylindrycznym stożkowym o pojemności 100 l wraz z uzbrojeniem.
|
Wpływ wybranych czynników technologicznych i biologicznych na przebieg procesu pierwotnej fermentacji.
|