PRACOWNIA NISKICH TEMPERATUR
Opublikowano 01.09.2021 12:21

Stanowisko do badania rozmrażania w próżni i sublimacji wraz z oprzyrządowaniem;

Badanie innowacyjnych metod rozmrażania produktów mięsnych i rybnych, szybkości procesu rozmrażania oraz parametry jakościowe żywności;

Zestaw szaf do przechowywania żywności,  w tym szafa chłodnicza i zamrażalnicza (każda o pojemności 780 l) w monobloku;

Badanie wpływu chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności;

Zamrażarka szokowa

Badanie wpływu szybkiego zamrażanie żywności na jakość żywności po rozmrożeniu oraz możliwość badania wpływu zamrażania na parametry fizyko-chemiczne oraz sensoryczne żywności;

Zestaw do fermentacji w zbiorniku cylindrycznym stożkowym o pojemności 100 l wraz z uzbrojeniem.

Wpływ wybranych czynników technologicznych i biologicznych na przebieg procesu pierwotnej fermentacji.