dr hab. inż. Joanna Piepiórka-Stepuk, prof. PK

Wydział Mechaniczny; Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego

ul. Racławicka 15-17; budynek C ; pokój 220

e-mail: joanna.piepiorka@tu.koszalin.pl ; tel. : 94 34 78 459

Proponowana tematyka badawcza:

1. Badania hybrydowych warunków mycia elementów instalacji w systemie CIP

 

 

Specjalistka z zakresu higieny i bezpieczeństwa produkcji żywności w oparciu o dobre praktyki produkcyjne oraz systemy HACCP, ISO 22000, IFS, BRC. Jej działalność naukowa ukierunkowana jest na rozwój i optymalizację technik mycia urządzeń przemysłowych, w tym głównie metod opierających się na myciu w przepływie, z wykorzystaniem systemu Clean in Place.

Audytor wewnętrzny systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności wg HACCP, ISO 2200, IFS i BRC oraz certyfikowany pełnomocnik jakości i menedżer jakości w przemyśle spożywczym (TÜV - Akademie Rheinland GmbH).